Dansk Plakatkunst i Pressen
Chaplin 100 års jubilæum
Jyllands-Posten december 2018
I julen 1918 var Sven Braschs filmplakat med Chaplins elskede vagabond-figur klistret op overalt i København.
Der var nemlig premiere på Chaplin-filmen "The Count", der på dansk kom til at hedde "Chaplin som Greve."
Plakaten er genoptrykt af Dansk Plakatkunst. Det har Jyllands-Posten skrevet en artikel om.
Læs artiklen i Jyllands-PostenKinopalæet i Jyllands-Posten
Jyllands-Posten 24. august 2018
For 100 år siden åbnede kæmpebiografen Kinopalæet på Frederiksberg, og Jyllands-Posten bringer et helt opslag om den driftige biografmatador Constantin Philipsen, der egentlig havde forbud mod at åbne flere biografer i København.
Men så fik Philipsen den snedige ide at opføre Kinopalæet på Frederiksberg - få hundrede meter fra Nordisk Film biografen Palads.
Designblog hylder vores plakater
Designerstuen juli 2018
Vores plakater er gået i hjertet på Designerstuen, der blogger om boligdesign til både klassiske og moderne hjem.
Resultatet er blevet en artikel med seks af vores fineste plakater - en artikel der fokuserer både på motiverne og de sjove historier, der gemmer sig i vores plakater fra 1900-tallet.
Læs artiklen på designerstuen.dkHummeren er reddet
Paperboy Roskilde august 2016
Dansk Plakatkunst har fundet det eneste overlevende eksemplar af Aage Lunds hummer-plakat fra 1917 hos kunstnerens oldebarn og fået lov til at genoptrykke den.
Det blev til en artikel i lokalavisen Paperboy.
Flot portræt af os i Jyllands-Posten
Jyllands-Posten november 2015
I anledning af Dansk Plakatkunsts 3-års fødselsdag har journalist Uffe Christensen lavet en skøn artikel båret af vores passion for plakater.
"Vi elsker nostalgi - og et af de steder, denne stortrives er på gamle plakater, der emmer af kunst og kulturhistorie."
Læs artiklen i Jyllands-PostenBrasch-perler i plakat-tema
Ugebladet Søndag september 2015
Stort plakat-tema i Ugebladet Søndag. På 1. opslag et flot interiør-billede med to smukke damer af Sven Brasch: Riddersalen og Sensationspigen.
Og på næste side har en tredje stilren Sven Brasch taget ophængning ved siden af en typografisk plakat fra I Love My Type. Det er den med zebraen: Sort paa Hvidt.
Virksomhedsportræt i Roskilde-avis
Paperboy juni 2015
Dansk Plakatkunst er flyttet til Roskildes nye kreative bydel Musicon, og det har affødt en artikel i Roskilde-avisen Paperboy.
Avisens journalist hæfter sig ved de spændende historier bag vores plakater - de skal passe over sofaen men samtidig fortælle en historie. Hvilket Sven Braschs plakat Sort paa Hvidt med den kontroversielle neger på zebraen illustrerer på glimrende vis.
Læs artiklen i PaperboyValgplakater i Radio24syv
Radio24syv maj 2015
Vores plakatsamler og plakatekspert Nikolaj Pors var i studiet hos Radio24syv Morgen for at fortælle om gamle valgplakater, der engang var små kunstværker, langt fra nutidens ensformige og kedelige portrætter.
Dansk Plakatkunst efterlyser gamle valgplakater
Jyllands-Posten april 2015
Med et folketingsvalg lurende rundt om hjørnet bringer Jyllands-Posten vores efterlysning af gamle valgplakater.
"Et valg uden valgplakater virker utænkeligt – måske også fordi de har været der hver eneste gang i næsten 100 år", skriver avisen.
Artiklen er fint illustreret med nogle af de fine valgplakater i vores samling, f.eks. Socialdemokratiets "I har magten, hvis I vil" fra valget i 1926.
Læs artiklen i Jyllands-PostenGenoptryk af sjælden Henrik Hansen plakat
Jyllands-Posten februar 2015
I 1933 blev der arrangeret et større fremstød for Aarhus - på Københavns Rådhus - og den kendte aarhusianske plakatkunstner Henrik Hansen fremstillede udstillingens plakat. Ikke mange husker længere fremstødet – og plakaten har ikke været til at opdrive i årevis.
Men Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By i Aarhus har et af de sidste eksisterende eksemplarer, og den har Dansk Plakatkunst fået lov til at genoptrykke, skriver Jyllands-Posten i forbindelse med lanceringen af plakaten.
Retro på den fede måde
Børsen december 2014
Børsen Weekend bringer en flot opsat artikel om dansk plakatkunst, der er blevet genopdaget som “retro på den fede måde” og nu pryder stuevæggen side om side med original kunst.
Hvor det indtil for nylig var reproduktioner af kunstnere som Matisse, Monet og Asger Jorn, der hang på danskernes vægge ved siden af de unikke oliemalerier og fotografier, så udskifter flere og flere nu reproduktionerne med plakater fra dansk plakatkunsts storhedstid i 1920’erne og 1930’erne, skriver Børsen.
Læs mere på bloggenPlakat-entusiaster i radioen
Radio24syv oktober 2014
Her er to lykkelige plakat-nørder: Den ene har fundet sin skat efter 15 års jagt. Den anden har fået lov til at genudgive plakaten, så alle kan få glæde af den.
Vores egen plakatekspert Nikolaj Pors var inviteret i kulturstudiet hos Radio24syv sammen med sin plakatsamler-ven Frank Schalck Christensen, der også er indehaver af Nørrebro Indramning og Dansk Plakatkunsts rammemand.
Hør farverige historier om lidenskabelige plakatsamlere og fortidens plakatmestre. Klik på linket til Radio24syv og spol 30 minutter frem.
Frank fandt sin store kærlighed
Jyllands-Posten oktober 2014
I 15 år har Frank Schalck Christensen, der driver Nørrebro Indramning, været besat af en drøm:
Han ville sikre sig et eksemplar af den danske plakatkunstner Sven Braschs plakat til stumfilmen Monta Bells "Broadways Store Nat" fra 1927.
Til sidst lykkedes det, og plakaten er nu genoptrykt af Dansk Plakatkunst.
Læs artiklen i Jyllands-PostenSort paa Hvidt i ALT Interiør
Alt Interiør september 2014
Vores genoptryk af Sven Brasch plakaten Sort paa Hvidt fra 1918 lyser op i det nye nummer af Alt for damernes boligblad ALT Interiør på siden "Skab selv stilen".
"Bo tone i tone med naturens egne materialer og farver. Lav fine kontraster ved at mikse træ og plastik og indret dit hjem afslappet med skæve input og sjove detaljer."
Vores plakat hører nok til i en af de sidste kategorier..
Dansk Magasin søgte efter to "negre"
Jyllands-Posten september 2014
Jyllands-Postens omtale hæfter sig ved motivet, der "unægtelig tilhører en anden tid".
"Dybt racistiske fremstillinger af for eksempel jøder og sorte, der i dag ville udløse et ramaskrig, blev dengang opfattet som harmløse vittighedstegninger. Således også Sven Braschs berømte plakat. Der var heller ingen, der rynkede et bryn, da magasinet i Ekstra Bladet den 7. april 1918 helt åbenlyst annoncerede efter to negre til at sælge og forhandle Sort paa Hvidt."
Læs artiklen i Jyllands-PostenUhyre sjælden plakat genfundet
Jyllands-Posten april 2014
"Da den blev lavet i 1917, hang den overalt i København - siden forsvandt alle eksemplarer", skriver Jyllands-Postens Uffe Christensen.
Han fortæller historien om kunstneren Aage Lund, der selv var så glad for sin hummer-plakat fremstillet på bestilling fra Fiskehuset No. 1 på Gl. Stand i København, at han nidkært vogtede over originalen frem til sin død i 1972.
Eksemplaret - som efter alt at dømme er det eneste, der eksisterer - forblev i familiens eje og hænger i dag hos kunstnerens oldebarn Camilla Hjortkjær. Hun har givet Dansk Plakatkunst lov til at genoptrykke hummeren.
Byen på plakaten
Lokalavisen Vesterbro oktober 2013
Flot omtale i Lokalavisen Vesterbro med overskriften "Plakater fra den svundne tid".
Citat fra forsiden:
"Vesterbro og Danmarks historie fås nu i genoptrykte smukke plakater fremstillet af Dansk Plakatkunst... bl.a. plakaten for Palais de Danse - et for længst bortgået dansested på Vesterbrogade. Det skal nok have været sjovt.."
Farver i køkkenet
BoligLIV marts 2013
Tage Werners plakat Oma Margarine fra 1930 pryder et farverigt køkken-opslag i magasinet BoligLIV.
"Hæng flotte plakater på væggene i køkkenet.
Dansk Plakatkunst har et KÆMPE udvalg", som der står i billedteksten.
Redaktionens favoritter
ALT Interiør februar 2013
Fire smukt afstemte plakater fra Dansk Plakatkunst lyser op på inspirationssiderne i ALT for damernes boligmagasin ALT Interiør: Fægtersken, Dyrskue Bellahøj, Skandinavisk Frøkompagni og Frederiksberg Svømmehal.
På opslaget med redaktionens favoritter har chefredaktør Camilla Frank valgt den grønne plakat Havudstillingen: "Jeg er ret besat af mærkelige fisk .... og denne plakat gør jo oven i købet lygtefisken lidt fin", som hun skriver.
Dybhavs-Udstillingen (1931)Retrobølgen ruller
JyllandsPosten 4. november 2012
"Plakaterne afspejler et bredt udsnit af emner. Her er reklame for produkter, for udstillinger, forlystelsesteder og foreninger, der vil lokke nye medlemmer til, som Kvindelige Studenters Idrætsforening med fægtersken frk. Elsa Fischer i spidsen. Ingen sved og bare lemmer."
Arne Jacobsen på plakaten
Politiken 5. november 2012
På side 2 i Kultur-sektionen skriver Politiken om Bellevue Teatret i Klampenborg:
"I sommeren 1936 gik tæppet for første gang til Bellevue Revuen... Arkitekten Arne Jacobsen (1902-71) var så stolt af sin funktionalistiske teaterbygning, at han selv tegnede plakaten - en af de få eksisterende plakater skabt af Æggets, Svanens, Myrens og Syverens designer."
BUREAUBIZ 30. OKTOBER 2012:
Værker fra dengang reklame var kunst
JOURNALISTEN 26. SEPTEMBER 2012:
Syng med!